fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Zamanın Etkilerine Karşı Kırışıklık Tedavisi

Günümüzde zamana meydan okumak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkan kırışıklık tedavisinin, bıçak altına yatmadan acısız ve hızlı uygulanabilen bir yöntem olması tercih edilmesinde oldukça büyük rol oynuyor. Estetik ameliyatların aksine düşük risk taşıması sebebiyle de kullanımının hızla yaygınlaşarak uygulama alanının artması ve hızlı sonuç alınması kırışıklık tedavisi enjeksiyonu uygulatmayı düşünenlerde kırışıklık tedavisi nasıl yapılır sorusunu akıllara getiriyor.

Kırışıklık tedavisi, laboratuvar ortamında üretilen Clostridium Botulinum bakterisinin salgıladığı botilinum toksininin işlenip estetik amaçla ilaç formunda hazırlanarak, mimik kaslarına düşük dozda enjekte edilmesi yoluyla uygulanır. Hissedilen acı oldukça azdır ve genellikle anestezi gerektirmez. Etki süresi kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 72 saat içerisinde kendini göstermeye başlar. Uygulanan bölgedeki sinir hücrelerinin salgıladığı asetilkolinin durdurulması sonucu kasların kasılmaları geçici olarak bloke edilmiş olur. Kısmi felç olan mimik kasının hareketleri azalır ya da geçici olarak ortadan kaybolur.

Özellikle mimik kaslarına bağlı olarak ortaya çıkan iki kaş arası, göz çevresi, alın bölgesi, boyun bölgesinde görülen orta ve derin kırışıklıkların ve yüzdeki sarkmaların azaltılması veya giderilmesi hedeflenir. Bunun yanı sıra ilerleyen yaş ile birlikte düşen kaşların kaldırılması sağlanarak daha genç bir görünüme kavuşulması da mümkündür. Kırışıklıkların belirginleşmesiyle ortaya çıkan ya da asimetrik görünüme bağlı estetik kaygıların yanı sıra terleme sorununun giderilmesinde de yaygın olarak kullanılan tedavi; koltuk altı, avuç içi ve ayak bölgelerinin yoğun terlemesi şikayetleri için de alternatif bir tedavi yöntemidir.

Kırışıklık tedavisi ortalama 10-15 dakika süren bir uygulamadır. Tedavi sonrasında hemen günlük hayata dönmek mümkündür. Uygulamaya bağlı olarak etki süresi 4-8 ay aralığında değişmektedir. Süre sonunda kaslar yavaş yavaş eski formuna geri döner. Tekrar eden uygulamalar ile etkinlik süresini uzatmak mümkündür.