fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Yaşınızı Gösteren İlk Bölge: Cildiniz!

İnsanlar karşıdan yüzünüze baktığında ilk gördükleri yer; gözleriniz. Daha sonra ise sırasıyla burnunuzu ve yüzünüzün tamamını görüyorlar. Kaç yaşında olduğunuzu da ilk gösteren bölge; yüzünüz ve cildiniz. Kim bilir kaç kere duymuşsunuzdur “hiç yaşını göstermiyor, cildi bir harika…” cümlesini. Bundan dolayı kadınların en çok dikkat ettikleri bölge yüzleri ve ciltleri. Bunun için de bugün pek çoğumuz neştersiz güzelliğin peşinde koşuyoruz. Cildinizdeki kırışıklıkların sayısı ne olursa olsun, eğer sağlıklı bir cildiniz varsa yaşıtlarınıza göre çok daha genç görüneceğiniz bir gerçek. Bunun için de tek yapmanız gereken şey; iyi bir yüz cilt bakımı…

 

Cildimiz 3 katmandan oluşur; epidermis, dermis ve hipodermis. Kozmetik olarak bizi ilgilendiren kısım; epidermistir. Epidermis derinin nemini ve rengini belli eden katmandır ve biz farkında bile olmadan 15-28 günde bir kendini yeniler. Yani devamlı bir ürün kullandığınızda veya bakım yaptırdığınızda cildiniz en erken 15 gün sonra kendini gösterecektir. Yenilendiğinde ise cilt daha parlak ve genç bir görünüm alır.

Cilt tipinize göre bakım önerilerine geçmeden önce, cildin düşmanlarından bahsetmek istiyoruz. Bazen cildinize iyilik yaptığınızı zannederken, aslında kötülük yaparsınız. Az su içmek, sigara, alkol, siyah noktaları sıkmak, çok sık maske-bakım uygulamak, tonik ve göz altı kremi kullanmamak, sebze yememek ve fast food tüketmek, yetersiz uyku, ağır makyaj malzemeleri ve tabii ki yaz-kış güneş kremi kullanmamak cildin başlıca düşmanlarıdır. Cildinize ne kadar bakım yaparsanız yapın, bu düşmanlardan uzak durmadıkça cildiniz sağlıksız kalacak ve erken yaşlanacaktır.

Hepinizin bildiği gibi, 4 tip cilt vardır: kuru, yağlı, normal ve karma cilt. Bu 4 cilt tipinin ortak tek özelliği; mutlaka dördünün de nemlendirilmesi gerektiğidir. Pek çoğunuz cildinize gerekli ürünü kullanmak için cilt analizi yaptırmışsınızdır. Cildini henüz tanımayanlar için kısaca bilgi vermek gerekirse; cildin dış kısmı “sebum” adı verilen madde ve suyla kaplıdır. Sebum maddesinin yoğunluk oranı cilt tipinizi belirler. Eğer cildinizde gözenekler fark edilmeyecek kadar küçükse kuru, gözeneklerinizi derin ve büyükse yağlı bir cildiniz var demektir. Karma cilt tipinde ise T bölgesi dediğimiz alın ve burun üstü yağlı, diğer bölgeler kurudur. Kuru ciltler dış etkenlere açıktır ve daha özenli korunması gerekir. Yağlı cildin olumsuz tarafı ise sık sık sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunların ortaya çıkmasıdır. Normal cilt ise lekesiz, problemsiz, gözeneksiz cilt demektir ve en istenen cilt tipidir.

Cilt Tipinize Göre Bakım Önerileri

Öncelikle, mükemmel bir cilt için ihtiyacınız olan vitaminler; A, B3, C, D, K, H vitaminleridir. Çinko ve demir ise bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için gereklidir. Bunun dışında mutlaka makyajınızı uygun ürünlerle temizlemeniz, bol su içmeniz şarttır.

-Kuru cilt için; Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemli yağ depo edici maskeler,

-Yağlı cilt için; Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici, sarkmayı önleyen temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler,

-Normal cilt için; Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici,

-Karma cilt için; Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cilt durumuna göre nemlendirici ve gerekiyorsa göz çevresi için krem kullanmanız gerekir.

Buna ek olarak, eğer cildiniz yağlı ve sivilceliyse; antiseptik sabun, eğer yağlı ve hassassa; süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve su bazlı hafif nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Cildiniz olgun ise; kipozom ve E vitamini içeren kremler, alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve su bazlı hafif nemlendiriciler kullanmanız gerekir.Bakım ürünlerini satın alabileceğiniz gibi, evde doğal ürünlerle ve yöntemlerle kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için en önemli şart, doğru cilt tipine, doğru ürün uygulamanızdır. Eğer bir hassasiyet görürseniz lütfen ürünü kullanmayı hemen bırakın.

Son olarak, kendinizi şımartıp, profesyonel bir cilt bakımı yaptırmak isterseniz bizi arayabilirsiniz.