fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Yaz Boyunca Yıpranan Cildinizi Kışa Hazırlayın

SOMON DNA UYGULAMASI

İnsan derisi diğer tüm organlar gibi yaşlanır.Özellikle yaz aylarında yoğun güneş ışınlarına maruz kalma sonucu cildimiz yıpranır ve nem kaybeder. Yüz, dekolte bölgesi ve ellerimizin kaybettiği nem ve kollajen dokusunu Somon DNA tedavisi ile yerine koymak mümkündür ve aynı zamanda bu yöntemin anti aging etkisi ile cilt gençleşmesi sağlanır. Somon DNA’sı enjeksiyon yöntemi, dermapen veya dermaroller yöntemleri ile cilde uygulanabilir. Bu uygulamaacısız bir işlem olup kişinin günlük aktivitelerini genellikle etkilemez.

Seans aralıkları kişinin cilt tipine ve cilt yaşına göre ayarlanmaktadır. Uygulama 2 ya da 3 haftada bir yapılır. Sonrasında üç ayda bir uygulama tekrarlanabilir. Bazı durumlarda cildin ihtiyacına göre kombine tedavilerde yapılabilir.

 

İlk seanslardan itibaren deride canlı ve parlak görünüm farkedilmeye başlanır, daha sonra DNA tamiriyle birlikte daha kalıcı değişiklikler meydana gelir.  Somon DNA’sı kırışıklık , kuruluk, sarkma,ve lekelenme problemi olan özellikle yazın sıcak hava, nem ve güneşten dolayı yıpranan cildin yenilenmesi amacıyla herkese güvenle uygulanabilir.

KİMYASAL PEELİNG UYGULAMASI

Kimyasal peeling, deriyi canlandırmak, gençleştirmek, sivilce izlerinden ve cilt lekelerinden kurtulmakiçin deriye bazı solüsyonların uygulanmasıdır.

Peeling yönteminde,cilde, yüzeyel tabakaları soyan ve meyve asitlerini içeren bir solüsyon uygulanır. Bu sayede;

  • Güneş lekeleri,
  • Yaşlılık lekeleri,
  • Çiller ve doğum lekeleri,
  • Sivilce izleri,
  • Göz altı ve ağız çevresi ince kırışıklıkları  tedavi edilebilir.

Peeling uygulamasındaki amaç , deri altındaki onarım mekanizmalarını harekete geçirmek için bir uyaran vermektir. Böylece cildin üst tabakalarının hafif soyulmasıyla ciltte bir canlanma, gençleşme sağlanır. Uygulama yüz, boyun, dekolte bölgesi ve ellere de yapılabilir. Peeling işlemi son derece kısa süren bir işlemdir, iki ya da üç hafta aralıklarla 4 – 6 seans arasında yapılması uygun olur.

PRP UYGULAMASI

PRP (Trombositten zengin plazma) uygulamasında kişiden alınan az miktarda kan özel işlemlerden geçirilip içindeki onarıcı hücre olan trombositler ayrıştırılır. Bu ayrıştırılan trombositler enjeksiyon, dermaroller veya dermapen yöntemleri ile cilde uygulanır.

PRP yüz, boyun ve dekoltebölgesi ile birlikte saç dökülmelerinde de kullanılabilir.15 gün aralıklarla 3-4 seans uygulandığında ciltte gerginlik, sıkılaşma, parlaklık, gözeneklerde küçülme ve saçlı deri bölgesinde de saç dökülmesinde azalma ve saç köklerinde güçlenme görülmektedir. Sonrasında 3 ay aralıklarla bu uygulamaya devam edildiğinde etkisi daha uzun sürmektedir.

LAZER PEELING (LAZER İLE CİLT SOYMA)

Lazer sistemi kullanılarak yapılan cilt soyma (peeling) işlemidir. Cildin en üst tabakası; lazer yardımıyla düzenli bir şekilde, istenilen ve gereken kalınlıkta soyulur. Bu işlem sonunda hastalar, soyulan tabaka içinde yer alan çiller, lekeler, ince kırışıklıklar, yüzeyel akne izleri, geniş gözenekler (por) ve cilt düzensizliklerinden ve kabalaşmış cilt görünümünden kurtulmuş olur.   

Uygulamadan bir saat önce hastanın yüzüne cildi uyuşturan bir krem sürülür. Bu sayede uygulama boyunca herhangi bir ağrı ve acı duyulmaz. İşlem yaklaşık 20-30 dakika sürer. Uygulama sonrasında soymanın derecesine göre ciltte 2–7 gün süren kızarıklık olur. Bu dönemde hastalar nemlendiricİ ve güneşten koruyucu kremler kullanırlar. Uygulamadan 2-3 gün sonra makyaj yapabilir ve sosyal aktivitelerine dönebilirler.