fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00
Saçlı Deri Mezoterapisi FiyatlarıÖncesi ve Sonrası Resimleri

Mezoterapi potansiyel olarak saç ekimine gerekliliği azaltan bir tedavidir. Hem bayanlar hem erkeklerde yeniden saç gelişimi üzerine olumlu etkileri gözlenmiştir.

Mezoterapi ne tamamlayıcı tıp ne de alternatif tıptır. Bu uygulama farmakolojik ilaçların intradermal veya subkutan enjeksiyonu olduğuna göre klasik tıbbın bir tekniğidir.

Seçilen ilaç karışımları, bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğneler ve özel tekniklerle cilt içine verilir. Deri veya derialtı, mikrodolaşım yoluyla aktif maddenin ulaşması gereken yere doğru yavaşça salındığı rezervuar bölge haline gelir. Dolayısıyla bu bir bölgesel-yerel tedavi yöntemidir.

Saçlı deri mezoterapisi; saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek için belli periyodlarla saçlı deriye uygulanabilir bir tedavi şeklidir. Mezoterapi ile saç kökü olmayan yerde saç çıkarılamaz!!!

Özel kokteyler ile saçlı deriye özellikle vitamin takviyeleri yapılır ve bu bölgedeki kan dolaşımı arttırılır. Kıl foliküllerinin kanlanmasının arttırılması daha iyi beslenmelerine ve gelişmelerine yardım eder.

Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanılması, yan etki riskinin önemsiz sayılabilecek kadar az olması ve sonuçlarının etkili olmasıdır.

Saç gelişimine yönelik mezoterapide, değişik besleyici maddeler (biotin, hyalüronik asit ve silika gibi), damar genişletici maddeler ve androjen hormonunu bloke eden maddeler kullanılır. İlk uygulamadan haftalar sonrasında saçların tekrar geliştiği gözlenir, yaklaşık altı ay sonrasında dökülen bölgeler yeniden canlanır ve normal yapıda saçlarla yer değiştirir. Uygulamaların belirli aralıklarla devamlılığı gereklidir.

KULLANILAN İLAÇLAR VE ÖZELLİKLERİ

Saçlı deri mezoterapisinin temelini uygulamada kullanılan maddeler oluşturur. Saçlı deri mezoterapisinde sabit bir ilaç tedavisi yoktur. Her hastadaki var olan patolojiye göre farklı etki mekanizmaları olan maddeler tek başlarına veya kombinasyonlar halinde verilir. Genel prensip; uygulanacak olan formulasyonlarda çok sayıda ajanın kombinasyonundan kaçınmak ve en az madde ile hastalık patolojisine faydalı olabilecek karşımı hazırlamaktır.

ETKİ MEKANİZMALARI VE TEDAVİ AMACI

Bu maddeler ile yapılan kokteyler dermal papilla düzeyinde etki ederek saçların gelişimini, yenilenmesini uyararak keratin üretimini düzenlerler.

Kokteyldeki vazodilatör (damar genişletici) maddeler fonksiyonel bir mikrodolaşım sağlayarak, saç foliküllerinin kanlanmasını arttırırlar. Böylece saçın canlanmasını ve kalınlaşıp parlamasını sağlarlar.

Kokteyldeki vitaminler ve elementler saç dökülmesini engellerler; yağ sekresyonunu düzenlerler ve kepek oluşumunu azaltırlar; antioksidan özellikleri ile katkı sağlarlar.

Sonuç olarak ulaşılan nokta; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanılması ile yan etki riskinin önemsiz sayılabilecek kadar az olması ve tedavinin daha çok etkili olmasıdır.

SAÇLI DERİ MEZOTERAPİ ENDİKASYONLARI

Erkek tipi saç dökülmesi ( androgenetik alopesi )

Alında çekmeye bağlı dökülmeler

Alopesi areata ( saçkıran )

Doğum sonrası dökülmeler

Daha çok kadınlarda görülen diffuz (genel) dökülmeler

Bazı saçlı deri hastalıklarında görülen (sedef hast., liken, seboreik dermatit gibi) dökülmelerde uygulanır.

Erkeklerde erken evrede yapılan tedavi daha etkilidir!!!

Kimlere Uygulanmaz

Hamileler, emzirenler, immunolojik hastalığı olanlar, kanser hastaları, diabetikler, antikoagülan tedavi görenler uygun hasta değildirler.

UYGULAMA ÖNCESİ VE SONRASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Mezoterapi öncesi

Klinik muayene ile dökülmenin seviyesi belirlenmelidir.

Hasta yatar pozisyonda olmalıdır.

Uygulamadan önce eldiven giyilmeli ve bölge antiseptik solüsyonla dezenfekte edilmelidir.

48 saat önce analjezik ve antiiflamatuar uygulamaları kesilmelidir.

Mezoterapi Sonrası

Tedavi sonrası derinin % 70 lik etil alkol ile temizlenmesi önerilir.

Kural olarak, allerji riskini arttırmamak için seans sonrası sıcak duştan kaçınılmalıdır.

Ekimozu önlemek için seans sonrası hemostaz elle veya hastanın ağırlığı ile yapılmalıdır.

Seanslar çok sık aralıklarla tekrarlanmamalıdır. Bir önceki seansın yararlı etkilerini ortadan kaldırabilir.

Doktorunuza Sorun

Bizi Takip Edin

info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Yorumlar

Cengiz Yaman
Çocukluğumdan beri şikayetçi olduğum kulaklarımın görüntüsünden kurtuldum çok şükür. Karar verme aşamasında pek çok doktorla görüştüm. Ama ameliyatımı Doktor Erhan Bey'de oldum. Bu ameliyatı yıllardır gözümde boşu boşuna büyütmüşüm. Görüşmede bana ne anlatıldıysa iyileşme döneminde onları yaşadım.Abartıl acak ya da dayanılmayacak hiç bir sıkıntım olmadı.Kesinlik le çok memnunum.Teşekk ürler.
Pelin K
Aysun
Nihal
Nurhayat