fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Hamilelik Sonrası Annelik Estetiği Ameliyatları

Doğum sonrası estetik veya Annelik Estetiği'de denilen hamilelikten önceki fiziki görünüme kavuşmak isteyen kişiler için yapılan ameliyat veya uygulamalardır.

Annelik bir kadının hayatındaki en önemli deneyimlerden biridir. Fakat bu deneyim annenin vücudunda birçok etkiler bırakmaktadır ve bunları düzeltmek için bazen ameliyatlar gerekebilmektedir.

Hamilelik sonrası gerekebilen operasyonlar;

Karın germe operasyonu

Hamilelik sırasında karın bölgesi büyeyerek bebeğe yer açar. Bir çok kadın doğum sonrasında esneyen karın bölgesinin diğer bölgeler gibi tam olarak düzelmediğini ve gergin olmadığını farketmektedir.

Bu sarkık bölgeyi diyet ve egzersiz ile düzeltmek mümkündür. Fakat çoğu zaman fazla olan karın derisi çıkarılmalı ve zayıf kaslar sıkılaştırılmadır. Bunun için karın germe operasyonu gerekmektedir.

Göğüs küçültme

Bazı kadınlarda hamilelik göğüs büyümelerine sebep olabilir ve sonrasında göğüsler eski halini alamayabilir.

Büyük göğüsler rahatsızlık hissi yaratabilir. Bu operasyon fazla göğüs dokusunu alarak göğüslerinizi eski ve daha rahat bir konuma getirir.

Göğüs dikleştirme

Karın bölgesi sarkmasına benzer olarak hamilelik sonrasında göğüslerde de sarkmalar görülebilir.

Göğüs dikleştirme, göğüs dokusunu yeniden şekillendirip fazla deriyi alarak göğüs sarkmasını düzeltmeyi amaçlar.

Bu işlem genellikle meme büyütme ameliyatı veya meme küçültme ile birlikte yapılmaktadır.

Liposuction

Hamilelikte kadın vücudu birçok değişiklik geçirmektedir.

Gözle görülür bir şekilde, birçok kadın, ameliyatsız giderilmesi imkansız olan bazı istenmeyen yağ birikintileri ile karşı karşıya kalmaktadır. Liposuction genellikle hamilelik ve doğum sonrası vücutta kalan yağ kalıntılarını gidermek için gerekmektedir. Bebeğinizden kalan yağları atmakta zorlanıyorsanız liposuction sizin için doğru karar olacaktır.